28.04.2011 г.

Дърпаш и си в рая! ... Заместителят е по-добър!


Сгушени в ъгъла на лилавият ни диван стоим и гледаме филм, който колкото и сериозен да изглеждаше в началото, една гумена кукла го изкриви леко в средата.


На къде отива интернет обществото?
Да си поръчаш гумена кукла по интернет , да си пълния лузър с хората около теб, малоумника, говорещ на приятелката си от гума. С идеята да промениш мисленето на хората, или с никаква идея затова.Просто дълбоко в себе си, си имал нужда от нещо, от заместител на един добър слушател, на един добър приятел, който в крайна сметка до толкова започваш да взимаш на сериозно, че дори му предлагаш брак. И докато смъртта ги раздели те са заедно, той е с нея, тя го изслушва, без да има скандали и непреценени жестове. Имаш едно изкуствено на външен вид, пластмасово Нещо, което превръщаш в един реален за теб образ, който е абсолютната перфектност във всяко отношение.  Като се позамисля - доста добър заместител са създали, но и доста голям изкривител. Изкивител на емоции, изкривител на отношение към живото около теб, изкривител на съзнание и подсъзнание. 


Изкривител на реалният ти живот. 
Добър изкривител за теб, странен, чудат за неразбиращите и неосъзнаващите важността му за теб. 


Доста тъжно на пръв поглед, доста красиво на втори. Какви са плюсовете? Това, че си напълно отдаден, откровен, емоционално разкрепостен, че си истинския Ти, без да страдаш от каквито и да било скрупули. Тези плюсове тук, които показваш на Нещото, ги няма в едни истински отношения, в едни реални отношения. 
Това е жалкото, това е днешната действителност. 
Каква е разликата между една гумена кукла и една леко тъповата девойка? 
Не задавам въпрос, търсейки отговор. 

Отговорът е ясен- почти няма разлика. 
Онова живото просто говори, на моменти мрънка, в което му е минуса, а онова гуменото само стои и те гледа, с отворена уста, амен, амен,  да проговори, в което му е плюса.

Но в крайна сметка и това писва, и варианта да се отървеш от едното, реалното, мрънкащото и говорещото е просто като го зарежеш. От онова пък гуменото е още по-лесно, без рев, без драми, навираш го в един кашон, пък ако ти залипсва, вадиш го и само го надуваш. А защо е по-добър? 
Защото не се сърди за щяло и нещяло!
Защото не говори!

Защото не му трябват пари да ходи по моловете(твоите пари, подчертавам)!
Защото при него думичката НЕ, не съществува!
Защото Той е самата съвършенност, ти си го направил такъв, какъвто искаш да е! Той е идеалния! Той е незаменимия!П.С. И все пак, друго си е да имаш една умна жена до себе си ! Която да ти вдига скандали, която да иска да бъде обгрижвана, удовлетворявана и обичана по всяко време на деноношието. Такава, която истински да те обича и често да ти го повтаря.Реалната, говорещата и обичащата. Тази, за и с която да плачеш, с която да се смееш. Тази, за която си заслужава да живееш! 

А пък винаги може да има една гумена, ей така, за разнообразие...

Няма коментари: