11.07.2011 г.

Pool time, TOWER A, TOWER B… Somewhere between


Усещам мириса на хлор, усещам вибрациите на водата, вълнисто настроение ме изпълва…

Плетени усмивки, червени и замръзнали, говорещи различни езици, изглеждащи различни по цветност и култура, но единни в това, което правят!

Наблюдавайки това, което се случва около мен, се вписвам идеално, нищо, че съм бяла и със сини очи, приемлива съм, което ми стига.


В самотата си тук, екваториално отдалечена от точката, на която съм била зачената и родена, аз умело се опитвам да се адаптирам към тукашната атмосфера и разбиранията, кое е морално и кое е аморално.
Разбирам ги и се опитвам да ги следвам.

Нови чувства, нови емоции и вълнения, нови запознанства, които понякога ме депресират, но и понякога ме забавляват, карат ме да забравя, че съм толкова далече.

Най-жалкото в случая обаче е, че съм още в периода, в който не искам да опознавам, още не ми е ясно къде съм и защо съм, не знам какво се очаква от мен, какво ще постигна. Искам да науча повече, искам да знам повече, но я няма онази откривателката амбициозност, която очаквам да се появи малко по-късно.

Понякога се чувствам като затворник, който сам иска да е такъв, на който не му достига въздух не само заради климатичните условия, а и заради самия него и неговата вътрешната неразработеност и недодяланост тук, на това място.

Музи и вдъхновения ме обграждат, очаквайки да бъдат представени по някакъв начин, в някакъв писмен, живописен, графичен вариант, но уви!
Вътрешната ми емоционалност е в друга посока, блуждаеща, особена и неразкриваема.

Отивам да се „разкрия“ в басейна, той поне не би ме осъдил.

П.С. Първото глупаво нещо, което написах тук.



2 коментара:

Plam каза...

Снимкатааааа....първата!РАзкошна! :)
а относно търсенето, откривателския дух и "саморазтварянето" в басейна - дай си време. поплувай, погмуркай се и по някое време, повявай ми, без да усетиш вече ще почнеш да дишаш и навън. а не само под вода ;)

Unknown каза...

Мерси...за снимката :))))

Сигурно така ще стане, просто съм в първи преходен период. :)
Скоро ще премина на следващото ниво, в което съм сигурна, че ще гледам от съвсем друг ъгъл, който няма да е толкова непричом за случващото се наоколо. :))))